My chocolate cupcakes.!
Ingredienser
Chocolate cupcakes3stekologiska ägg
2.5dlströsocker
1tskvaniljsocker
50gsmör
1dlgräddfil
2mskkallt kaffe
3.5dlvetemjöl
2tskbakpulver
4mskkakao av god kvalitet
1stnypa salt
100gmörk kvalitetschoklad 70 %
2.5dlströsocker
1tskvaniljsocker
50gsmör
1dlgräddfil
2mskkallt kaffe
3.5dlvetemjöl
2tskbakpulver
4mskkakao av god kvalitet
1stnypa salt
100gmörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
60gmjukt smör
5dlflorsocker
1tskvaniljsocker
0.5dlkakao av god kvalitet
100gPhiadelphiaost
1mskvarmt kaffe
Godis eller Figurmarcipan till garnering
5dlflorsocker
1tskvaniljsocker
0.5dlkakao av god kvalitet
100gPhiadelphiaost
1mskvarmt kaffe
Godis eller Figurmarcipan till garnering
Chocolate cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.Rör sist ner kaffe. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med Godis eller figurmarcipan .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar