onsdag 11 januari 2012

Tea Time


tekakor 



 10 stycken




                                                      5 dl mjölk  


                                               4 dl havregryn

                                                
                                                 ½ msk salt


                                              1 msk ljus sirap


                                                 150 g smör


                                               25 g färsk jäst


                                               8-9 dl vetemjöl



                  
                                    
Värm mjölken till ca 50 grader. Häll i havregryn, salt och sirap och låt stå och svälla i 20 minuter. Smält smöret och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!



                                     

                                                         Lycka till!